Peri- en postnatale kinesitherapie

Fien Bonamie

Fien Bonamie specialiseerde zich in de Manuele Therapie- Myofasciale therapie en blijft zich inzetten om de 'kinesistherapie-rugzak' zo groot en breed mogelijk te maken, om de patient zo breed en hollistisch mogelijk te benaderen. Samen met de patiënt wil Fien altijd tot de beste oplossing komen voor je probleem. Naast de praktijk , geeft Fien ook nog praktijklessen aan de studenten Kinesitherapie aan de Ugent. Zo blijft de link tussen wetenschappelijk bewezen behandelingen en het effectief uitvoeren in de praktijk gewaarborgd.

Thaïsa Timmerman

"In 2019 ben ik afgestudeerd aan UGent als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met afstudeerrichting Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij Musculoskeletale Aandoeningen. Ik ben van jongs af aan gebeten door sport. Deze passie wil ik nu ook doortrekken in mijn beroep. Daarvoor is bijscholen op regelmatige basis een absolute must. Op deze manier probeer ik zoveel mogelijk mensen te helpen naar een blessurevrij actief leven met het juiste trainingsadvies. Ook voor algemene kinesitherapie kun je bij mij terecht."
Peri- en postnatale kinesitherapie

Prenataal omvat oefeningen en tips ter preventie/ verlichting van klachten (gezwollen ledematen, bekkeninstabiliteit, bekkenbodem...), oefeningen en tips die je kan gebruiken tijdens de bevalling, perstechniek en ademhalingstechniek om weeën op te vangen.
Er worden 2 tot 3 behandelingen prenataal voorzien als er geen andere problemen zijn (bekkeninstabiliteit, zwangerschaps-gebonden rugklachten,…). Deze voorbereiding wordt opgestart tussen de 30° en 32° week zwangerschap. In de postnatale oefeningen wordt preventie van rugklachten vooropgesteld door een spierkorset op te bouwen van rugspieren-buikspieren-bekkenbodemspieren en door houdingsadvies en figuurcorrectie. Dit wordt aangevuld met conditie-opbouw. Postnatale oefeningen worden opgestart na de nacontrole bij de gynaecoloog (6 tot 8 weken na de bevalling). Hier volgt een beperkt oefenaanbod en is zeker niet volledig. Er staan regelmatig verwijzingen naar de website, met een nog uitgebreider oefenaanbod. Tevens vindt U zeer concrete rugtips bij het verzorgen van je kind.