Toegepaste kinesiologie

Dirk Schoonackers

"Na mijn opleiding kinesitherapie (1985) was het mij snel duidelijk dat bijscholen een must was. Ik startte vrij snel met een opleiding osteopathie en behaalde met succes mijn erkenning als Osteopaat D.O. in 1993. Later volgde ik toegepaste kinesiologie aan het I.C.A.K. (2002)."

Toegepaste kinesiologie

Toegepaste kinesiologie is een diagnostische methode die aan de hand van spiertesten en door het uitdagen van het zenuwstelsel (challenge) de oorzaak probeert te achterhalen van functiestoornissen die in het lichaam aanwezig zijn.

Werkwijze

Toegepaste kinesiologie is een diagnostisch systeem waarin met spiertesten een analyse kan worden gemaakt over lichaamsfuncties.
Uit onderzoek is gebleken dat onze spieren meer verbonden zijn met de rest van ons lichaam dan vroeger gedacht werd. Dat betekent dat een specialist nu meteen simpele test van de spierfunctie al bepaalde problemen kan vaststellen zoals het over- of onderfunctioneren van specifieke organen. Naast gewrichtsklachten kan toegepaste kinesiologie helpen met het opsporen en behandelen van spijsverteringsproblemen, hoofdpijnen, spierpijnen, allergie├źn, huiduitslag, moeheid, zenuwpijnen enzovoorts.