Voedingsadvies

Charlotte Hoeman

Voor voedingsadvies kan u terecht bij Charlotte Hoeman, zelfstandige diëtiste verbonden aan het sportmedisch begeleidingscenter InForm4Sports. Een diëtiste is opgeleid om mensen persoonlijk voedingsadvies op maat te geven aan alle leeftijdsgroepen, met andere woorden van baby tot bejaarden.

U kunt bij de diëtiste terecht voor: gezonde voeding – vermagering, overgewicht of ondergewicht, diabetes, zwangerschap, maag-darmproblemen, vegetarisme, gezonde voeding voor kinderen, eetproblemen, allergieën en voedingsintoleranties, hart- en vaatziekten – hoge bloeddruk – afwijkende bloedwaarden, etc.

Bovendien kunt u bij de sportdiëtiste terecht voor sportvoeding. Aangepaste sportvoeding en een optimaal lichaamsgewicht en -samenstelling zijn enkele van de belangrijke schakels om een goede sportprestatie te leveren. De sportdiëtiste bekijkt samen met u de vereiste voedingsbehoeften, intensiteit, timing van de prestatie, huidige gewoonten en duur van de inspanning om zo aangepaste voedingsschema’s op te stellen. Deze voedingsschema’s omvatten een schema voor, tijdens en na de inspanning.

Werkwijze

 • Eerste consultatie: intake en screening

  Tijdens de eerste voedingsconsultatie vindt een grondige kennismaking plaats. Bovendien voer ik lichaamsmetingen uit waarbij het gewicht, de lengte, het vetpercentage en de middelomtrek worden bepaald. Daarnaast neem ik een voedingsanamnese af, dit omvat het in kaart brengen van uw huidige eetgewoonten. Op basis van de bekomen informatie worden algemene voedingsaanbevelingen gegeven. Tot slot wordt uitleg gegeven omtrent het invullen van een eet- en beweegdagboek. De eerste consultatie duurt gemiddeld 60 minuten.

  De werkwijze gedurende een sportvoedingsconsultatie is gelijkaardig aan een consultatie omtrent gezonde voeding. Het enige verschil omvat de uitvoering van een 4-puntshuidplooimeting. Bijgevolg duurt een eerste sportvoedingsconsultatie gemiddeld 60 – 90 minuten.

 • Tweede consultatie: individueel voedingsadvies

  Het ingevulde eet- en beweegdagboek wordt geanalyseerd en besproken. Op basis van deze informatie wordt individueel voedingsadvies gegeven, alsook relevantie tips. U krijgt een individueel voedingsschema, informatiebrochures en recepten mee waar u onmiddellijk mee aan de slag kunt. Tot slot vindt een weging plaats. De tweede consultatie duurt gemiddeld 30 minuten.

  Gedurende een tweede sportvoedingsconsultatie krijgt u individuele dagschema’s mee voor een rustdag, dag voor de wedstrijd, trainings- of wedstrijddag en dag na de inspanning. Bovendien wordt de huidplooimeting opnieuw uitgevoerd. Een tweede sportvoedingsconsultatie duurt gemiddelde 30 – 45 minuten.

 • Opvolgconsultaties

  Tijdens de opvolgconsultaties volg ik de praktijkervaring en voedings- en leefgewoonten op. Daarnaast bespreken we de ervaren moeilijkheden/problemen en zoeken we samen naar een oplossing. Bovendien worden de lichaamsmetingen opnieuw uitgevoerd. U krijgt, indien nodig, een individueel aangepaste voedingsschema, recepten en informatiebrochures mee. Een opvolgconsultatie duurt gemiddeld 30 minuten.

  Een opvolgconsultatie omtrent sportvoedingsadvies varieert nauwelijks van een opvolgconsultatie voor gezonde voeding.

Consultatie

Consultaties zijn enkel mogelijk op maandag (op afspraak).

Indien u een afspraak of meer informatie omtrent gezonde voeding – sportvoeding wenst, kunt u de diëtiste bereiken via mail naar dietistecharlottehoeman@outlook.com of op het nummer 0473 36 35 62. Indien u niet aanwezig kunt zijn op een consultatie, gelieve dit tijdig (minimum 24 uur op voorhand) te laten weten via telefoon of e-mail.

Mee te brengen informatie: bloedwaarden, lijst met de huidige medicatie & supplementen en een terugbetalingsformulier van het ziekenfonds.

Tarief

Diëtiste is een vrij beroep, met andere woorden de diëtiste legt zelf een tarief vast. Voor een consultatie van 30 minuten bedraagt het richttarief van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten € 23,60 (BTW inbegrepen).

 • 1e consultatie: ± 60 minuten - € 50,00
 • 2de consultatie: ± 30 – 45 minuten - € 25,00
 • Opvolgconsultaties: ± 30 minuten - € 25,00

 • 1e sportconsultatie: ± 60 – 90 minuten - € 75,00
 • 2de sportconsultatie: ± 30 – 45 minuten - € 25,00
 • Opvolgconsultaties: ± 30 minuten - € 25,00

Opgelet! Betaling via bancontact is niet mogelijk!

Terugbetaling

Alle ziekenfondsen komen gedeeltelijk tussen in de gemaakte kosten bij een erkend diëtiste. Gezien dit bedrag en de voorwaarden per ziekenfonds verschillen, is het aangewezen om de website van uw ziekenfonds te raadplegen.

 • CM: € 10 per consultatie tot maximaal € 40
 • Bond Moyson: 50% terugbetaling tot maximaal € 250
 • Liberale Mutualiteit: jaarlijkse terugbetaling tot maximaal € 60
 • Onafhankelijk Ziekenfonds: jaarlijkse terugbetaling tot maximaal € 25
 • Partena: tweejaarlijks € 10 per consultatie tot maximaal 4 consultaties
 • Vlaams Neutraal Ziekenfonds: € 10 per consultatie tot maximaal € 50